taksinto| baner nye veje til vejlednings­indsatsen

Få adgang til et innovativt digitalt værktøj til vejlednings­indsatsen

taksinto| styrker grundlag for vejled­ningen og gør det nemmere at udarbejde mål­gruppe­vurderinger og evaluere uddannelses­planer

Det er afgørende at styrke elevernes lærings­parathed og livs­duelighed for at give dem de bedste forud­sætninger for at trives i skolen og lykkes i fremtidige uddannelses­forløb.
Med afskaf­felsen af uddannelses­paratheds­vurderingen (UPV) står skolerne over for at udvikle nye tilgange i vej­lednings­indsatsen. Uden UPV er der nu behov for mere fleksible og individuelt tilpas­sede metoder til at identificere elevernes styrker, interesser og udviklings­behov.

Udsagn og erfaringer fra vejleder

“...TAKSINTO vil styrke UU’s arbejde og samarbejde med den unge om at kortlægge uddannelsesplanen, så den unge ikke bliver i tvivl om, - hvorfor er jeg her, og hvad skal jeg nu, og/eller hvad opnår jeg med det, jeg er i gang med. Det vil gøre det nemmere at udarbejde målgruppevurdering og evaluere uddannelsesplan...”
UU-vejleder

Taksinto fungerer som et innovativt data- og dialog­baseret værktøj, der bringer personlig og social udvikling ind i skolen på nye måder og skaber mulighed for en mere nuanceret og effektiv vejlednings­indsats.

I den daglige praksis gør Taksinto det muligt at engagere eleverne som aktive med­spil­lere i deres egen udvikling og støtter arbejdet med personlig og social læring, så det bliver mere over­skueligt, menings­fuldt og motiverende for hver elev.

Ved skolernes anvendelse af værktøjet følger tre centrale processer:

Læring om personlig og social udvikling: Eleverne får viden om, hvorfor det er vigtigt at udvikle de kompetencer, som den enkelte skole har i fokus.

Kompetence­vurdering: Med hjælp fra Taksinto gennem­fører eleven en kompetence­vurdering med feedback, som giver et kvalificeret billede af elevens niveau.

Kompetence­udvikling: Eleven føres gennem en didaktisk proces, hvor delmål udarbejdes med hjælp fra Taksinto og gør det nemmere for elev og lærere at samarbejde om udviklings­processen. Taksinto hjælper med at gøre det over­skueligt og motiverende for eleven opnå sine delmål og at følge sin udvikling.

Gennem disse processer fremmer vi elevernes personlige og sociale kompetencer, som er afgørende for deres succes i skolelivet, fritids­livet og på vejen videre i uddannelse og job.

Taksinto giver nem adgang til at følge den enkelte elevs udvikling­smål og progres­sion inden for vigtige livs­kompetencer som evnen til at arbejde selv­stændigt, sam­arbejde, håndtere konflikter, overholde aftaler, planlægge samt udvise respekt, omsorg og empati. Taksinto fremmer også fokus på styrker og potentialer som udgangs­punkt for feedback i den daglige praksis og ressource­fokuseret vejledning.

Herved understøtter Taksinto en meningsfuld feedback- og dokumen­tations­proces, der tydelig­gør elevernes selv- og med­bestem­melse i deres læringsrejse.

Udviklingen af Taksinto er inspireret af refleksiv praksis­læring som lærings­tilgang og Ressource­fokuseret vejled­ning med fokus på styrker, som kan være nøglen til at nå sine mål.

“Ved at fokusere på og arbejde med dine styrker, vil du:

  • opleve positive følelser
  • udvikle en positiv opfattelse af dine egne evner
  • blive mere motiveret og øge din trivsel”

Marianne Tolstrup, Cand.pæd. pæd., Master i psykologi.
Ressourcefokuseret vejledning (2014). Dansk Psykologisk Forlag.

Få en online demonstration

Alle institutioner har mulighed for en online præsentation af taksinto|

Sådan kommer I godt igang med opstart og implemen­tering af taksinto|

Vi har gjort det nemt at komme igang med Taksinto. Vi imødekommer en travl hverdag og IT-kompetencer på alle niveauer og hjælper med at implementere Taksinto. Der følger tutorials der gør det nemt og over­skueligt at komme i gang og vi hjælper med at sikre en succes­fuld implementering og forankring på jeres institution.

taksinto|onboarding med opstart, implemen­tering og online support

Det er muligt at tilkøbe workshops, foredrag eller faglige oplæg efter behov.